Ladies Night

12-01-2017

Verslag Ladies Night met getuigenis

Women United - Ladies Night

Wie zijn wij…..!

Wij zijn een groep vrouwen die elke 2de zaterdag van de maand bij elkaar komt, we komen bij elkaar zo dat we elkaar beter kunnen leren kennen, we komen bij elkaar om de dagelijkse dingen met elkaar te delen, we ondersteunen elkaar in moeilijke momenten en we delen vreugde met elkaar. Doordat wij ook kennis hebben van de waarheid in het geloof, delen we dit ook met elkaar, eens in de zoveel tijd zal er een klein bemoedigingswoord zijn. We hebben elk kwartaal een thema en afgelopen maand zijn we begonnen met het thema isolement/eenzaamheid. Hiervoor hadden we een Ladies Night georganiseerd op zaterdag 10 december waar iedereen welkom was. Onder het genot van fijne muziek, lekkere hapjes en wat te drinken hebben we kunnen luisteren naar de in breng van een zuster…………

Sinds het nieuwe seizoen is Manon echt actief betrokken bij het organiseren van onze bijeenkomsten. Ongeveer een jaar geleden gaf Didi aan dat zij iemand erbij zocht en zij voelde zich geroepen. Manon: “de Ladies Night was dan ook mijn eerste echte bijeenkomst die ik heb georganiseerd, weliswaar onder leiding van Didi. Ik moet zeggen dat het best goed ging, achteraf gezien dan, want het blijft toch spannend zo’n eerste keer”.

Nadat iedereen was binnengekomen en voorzien was van koffie of thee zijn we de avond gestart. We hebben gesproken over ons onderwerp: isolement/eenzaamheid en wat het bij de vrouwen oproept. Ondanks dat we niet van te voren konden inschatten wat het onderwerp zou brengen, kwamen er toch veel verhalen los bij verschillende vrouwen. Maar dat is ook het mooie van onze bijeenkomsten: er is altijd ruimte en tijd voor gesprekken die gedurende zo’n bijeenkomst op gang komen. God stuurt ons ook daarin. Daarna hebben we met z’n allen lekker gegeten en gedronken.

We hebben ook iemand gevraagd om iets te schrijven over haar ervaring met de bijeenkomsten van Women United, in het bijzonder die van de Ladies Night. Zij wilde haar ervaring wel met ons delen en zij schreef het onderstaande. Haar ervaring is ook een getuigenis. We vinden het bijzonder dat zij dit zo openlijk met ons allemaal heeft willen delen.

“Wij hadden en vrouwen bijeenkomst met het thema eenzaamheid. Je zou denken: dat is voor de wereld en niet voor christenen. Maar misleid jezelf niet, soms zit dit dieper dan je denkt en dat gebeurde mij en dit wil ik delen met jullie. Ik had alles, een huis, kinderen, en man, alles in overvloed. Het was niet volmaakt maar ik was happy met mijn leven. Op een dag had ik niets meer. Mijn man was weg, mijn huis afgebrand, ik zat zonder inkomen en werd ook nog ziek; dit alles gebeurde in hetzelfde jaar. Ik was in een diep zwart gat beland, en naast dat dit alles mij was overkomen hoorde ik ook de stem van God niet meer.

Ik voelde een diepe leegte, een gevoel van huilen of lachen was er ook niet meer. Ik hoorde een stem die tegen mij zei dat dit mijn einde was. Ik zei tegen mezelf: als ik bekeer dan zal God mij wel helpen, maar er gebeurde niets. Weken gingen voorbij en die weken werden maanden. Soms werd ik boos maar daarna bekeerde ik weer een zei tegen God: “ik wacht nog steeds op jou” en ik bleef wachten. Totdat God op een dag iemand stuurde; en man van Gods hart. De man begon te spreken en zei: “opstaan meisje, je was niet dood maar alleen aan het slapen. Maar God heeft tegen mij gezegd dat jij moet opstaan”. Ik voelde dat een zware kracht mij verliet. Ik kon huilen en lachen tegelijkertijd. Ik kon weer zien.

Eenzaamheid voor mij is een proces waar je in terecht kunt komen maar ook weer eruit kunt komen. Het is een groeiproces die je dicht bij God kan brengen. Het is heel belangrijk om in dat proces mensen om je heen te hebben die bereid zijn om de prijs te betalen om voor jou te bidden. Het is ook belangrijk dat je jezelf met de dingen van God vult zoals zingen en naar de kerk gaan.

Een tekst die God aan mij gegeven het is psalm 23:4 ik ben dankbaar omdat ik nu weet wie mijn God is”.

Als “toetje” hadden we nog een leuk spel: “wie ben ik”. Iemand kreeg een gele plakker op haar hoofd met een naam van een van de vrouwen die aanwezig waren en diegene moest aan de hand van vragen stellen uit zien te vinden wie zij was. We hebben krom gelegen van het lachen. Rond 20.00 uur sloten we de avond af.

Het was een geslaagde avond en van horen zeggen heeft iedereen er van mogen genieten.

Team Women United

 

 

http://christengemeentehvb.nl/